Oldal kiválasztása

fülöp pince

A pincét 1964-ben építette Pali Papám építette #nemtitkoltcéllal 😉 , jómagam ezáltal gyakorlatilag 0 éves korom óta otthonosan mozgom a borospince sejtelmes fényű, meghitt világában (#húderomivagyok….). A présházat és a pincét 2014 nyarán újítottuk fel – főként technológiai szempontból – a mai kor és saját ízlésünknek megfelelő borok készítésére, ahol immáron négy éve Lali barátommal közösen garázdálkodunk. Friss reduktív borokat készítünk, többségében teljesen új felfogásban – szerintünk egy olaszrizling miért ne lehetne harmatos virágoskert illatú!?? #fülöprizling 

 

gelbmann birtok

A Gelbmann Szőlősbirtokot Gelbmann Ferenc alapította 2000-ben. A Süttőről a Gerecsébe vezető út melletti, sűrű növényzettel benőtt domboldalban ő látta meg a kibontásra váró szépséget, és ő volt az, aki 15 éves kitartó munkával az „ősdzsumbujból” gyönyörű, művelt kultúrtájat varázsolt. A birtok 67 hektárján 10 hektárnyi szőlő, két tó, egy lenyűgöző méretekkel rendelkező boltíves pince, egy modern szőlőfeldolgozó és -erjesztő, egy 200 fő befogadására alkalmas rendezvényház, valamint Charolais marhák, Shropshire birkák, rétek, legelők és erdőrészletek osztoznak.

 

Kostel borászat

A Kostel Borászat alapjait az 1980-as évek elején, több régi parasztpince összevonásával tették le. A pincerendszer mai formáját 1999 -ben kapta, ekkor készült el a palackozó üzem épülete is. A Neszmélyi borvidék fehérbort termő terület. Ennek ellenére a körzetben Cabernet Savignon, Cabernet Franc telepíthető, így Kesztölcön fennmaradhatott, sőt fejlődhetett is a vörösbortermelés. A Kostel Borászat története 2008-ban indult, egy négy hektáros ültetvény megvásárlásával a Cseresznyéshát-dűlőben.

 

maros pince

A Maros Pince unikumnak számít a házigazdák között, hiszen nem borokat, hanem saját készítésű pálinkákat kínál a látogatók számára.

A vendéglátó Maros Péter, aki fiatal kora ellenére már komoly tapasztalatokkal rendelkezik, hiszen több neves pálinkaversenyen is szép eredményeket ért már el.

 

 

németh pince

A Neszmélyi Borvidék leglátványosabb pincéi közé tartozik a 2 hektáros birtokon elterülő Németh Pince.

A természeti adottságok miatt szinte minden kikapcsolódási formára van lehetőség. Csendben gyönyörködhetsz az esztergomi Bazilika vagy az Öregkő látványában, vagy beszélgethetsz az éppen itt bort kóstoló vendégekkel, vagy bármilyen hangerővel mulathatsz a pincében.

Egy rendszeresen visszajáró társaság, nyergesi Toscana-nak hívja a birtokot, a leanderek, bontott téglák, terméskövek, fa pergolák és a környezet miatt.

 

szivek pince

Fiatal dinamizmus, hagyományos értékek. Célunk borainkon keresztül bemutatni a termőhely összetettségét, gazdagságát. Kis családi borászat a miénk. Több generáció óta foglalkozunk szőlőműveléssel, borászattal. A borkóstolókat a családi pincénkben tartjuk, ahol maximum 14 főt tudunk leültetni.

A látogatók megismerkedhetnek az organikus ültetvényekkel dűlőtúra keretein belül (gyalogtúra vagy egy 9 fős Land Rover Defenderrel). Bejárjuk a termőterületet, megnézzük a különböző művelési módokat és a sorok között kóstolunk pár tételt is. A program időjárás függvényében elérhető.

 

teller pince

A Teller család közel 500 éve él Lábatlanon, Teller Péter felmenői közül már a dédapja és nagyapja is készített bort.

A közel 200 éves  pince, amelyet 1836-ban építettek, az Esztergomi Érsekség papi dézsmapincéje volt, ami később magánkézbe került. A kőből épült boltíves pince 8 méterrel a hegybe fúrva  garantáltan biztosítja a bor tárolásához szükséges hőmérsékletet.