Oldal kiválasztása

gelbmann birtok

 

A Gelbmann Szőlősbirtok a Neszmélyi borvidék szívében, a Süttőről a Gerecsébe vezető út melletti egykori „ősdzsumbujból” elővarázsolt, elbűvölő kultúrtáj. Birtokunk 67 hektárján 10 hektárnyi szőlő, két tó, egy lenyűgöző méretekkel rendelkező boltíves pince, egy modern szőlőfeldolgozó és -erjesztő, egy 200 fő befogadására alkalmas rendezvényház, valamint Charolais marhák, Shropshire birkák, rétek, legelők és erdőrészletek osztoznak.

9 szőlőfajtával foglalkozunk, a borvidék klimatikus adottságaihoz alkalmazkodva, egyben termesztési hagyományait követve, döntően fehér fajtákat művelünk: ezek egy része magyar vagy Kárpát-medencei, mint az Irsai Olivér, az Ottonel muskotály, a Cserszegi fűszeres, a Királyleányka és az Olasz rizling, de otthonra találtak nálunk olyan világfajták is, mint a Chardonnay és a Sauvignon Blanc. Rozét és vörösbort Merlot-ból és Cabernet Sauvignon-ból készítünk.

Boraink nagyobbrészt reduktív technológiával készülő, gyümölcsös fajtaborok, de házasítások és hordóban érlelt tételek is kóstolhatók pincénkben.

Ha ellátogat hozzánk, tengernyi, kék eget, madárdalos csendet, mozdítatlan nyugalmat, a dimbes-dombos környék bukolikus báját és a megnyugvó lélek örömét találja birtokunkon.

Szeretettel várjuk!

+36 20 265 0952 boraszat@gelbmannbirtok.hu www.gelbmannbirtok.hu

időpontjaink

Ha szeretné megkóstolni az általunk készített borokat, az alábbi időpontokra foglalhat nálunk helyet magának, barátainak és családtagjainak is.