Oldal kiválasztása

kostel borászat

 

A Kostel Borászat alapjait az 1980-as évek elején, több régi parasztpince összevonásával tették le. A pincerendszer mai formáját 1999 -ben kapta, ekkor készült el a palackozó üzem épülete is. A Neszmélyi borvidék fehérbort termő terület. Ennek ellenére a körzetben Cabernet Savignon, Cabernet Franc telepíthető, így Kesztölcön fennmaradhatott, sőt fejlődhetett is a vörösbortermelés. 

A Kostel Borászat története 2008-ban indult, egy négy hektáros ültetvény megvásárlásával a Cseresznyéshát-dűlőben. Ezen cserszegi fűszeres tőkék álltak. Az egybefüggő ültetvényt az 1970-es években telepítették. A megtermelt szőlő nagy része eladásra került, másik része a családi magánpincét gazdagította. A szőlő nagyüzemi feldolgozása 2015-ben kezdődött, ekkor született meg hivatalosan is az első palack Kostel Cserszegi Fűszeres.

A régi cserszegi sorok elöregedésük miatt időközben kivágásra kerültek, helyettük fél-fél hektár merlot és kékfrankos, két hektár fiatal cserszegi fűszeres, és egy hektár cabernet sauvignon került, amely 2015-ben már termőre is fordult.

A Kostel Borászat palackjaiba a közeljövőben kizárólag organikus termesztésből származó szőlő fog kerülni.  A növényvédelem során nincsenek felszívódó szerek használva, nem történik rovaritás. Réz és kén kontakt szerekkel, bio módon folyik a betegségek megelőzése.  

Kóstoljon bele a Kostel Borház kínálatába!

időpontjaink

Ha szeretné megkóstolni az általunk készített borokat, az alábbi időpontokra foglalhat nálunk helyet magának, barátainak és családtagjainak is.